zondag 24 april 2011

Eastcoast, here we are!


Weer 2 weken verder en weer veel te veel te vertellen! Vrijdag 8 april hebben we Adelaide verlaten en zijn we met ´Groovy Grape´, tourguide ´D´ (Derek) en 9 anderen vertrokken richting Alice Springs. Ons grote outback avontuur begon in de Woolworths, om kussens te halen en wat goon en bier in te slaan voor de komende week. :) Op weg naar de Flinders Ranges zagen we een meer dat in de wintertijd helemaal roze kleurt, heel apart. Daarna in het dorpje Quorn gestopt voor een heerlijke lunch met zelfgemaakt quiche en salade. Onze tourguide kon echt heerlijk koken, dus de hele week hebben we ons volgegeten! Onze volgende stop was de Yourambulla Cave, met Aboriginal Art. Grappig om te zien hoe ze voor van alles tekens hebben bedacht, vooral over het jagen op kangoeroes en emu’s. Die avond voor het eerst in onze swags geslapen onder de sterren! Was erg leuk, met z’n allen om het kampvuur heen en een hele mooie sterrenhemel boven je hoofd. Een swag is een soort slaapzak maar dan met een klein matrasje erin, een soort mini 1 persoonstentje dus.
Zaterrdag hebben we een man in Lyndhurst bezocht die ons de betekenis van verschillende letters en woordgroepen uitlegden, was erg interessant. Zo betekent Laura: ‘land of the golden sunrise’ (L=land, au = scheikundig goud, ra = sunrise). Daarna zijn we doorgereden naar een spookstadje, waar vroeger 300 mensen woonden. De laatste persoon heeft het dorpje in 1984 pas verlaten! Op weg naar William Creek bij Merlinga hele grote kunstwerken langs de weg bewonderd, in Maree op een kameel gezeten, Lake Eyere bezichtigd en onze voeten ondergedompeld in de Coward Springs. Aangekomen in William Creek, het kleinste dorpje van South Australia met 6 inwoners en een hond, eerst wat gegeten en daarna met z’n allen een biertje gedronken in de pub. De hele pub was vol met kaartjes en foto’s van mensen die er waren geweest, dus ook wij hebben onze foto opgehangen in de kroeg!
Zondag zijn we weer vroeg vertrokken, op naar Coober Pedy het ondergrondse stadje! Na de lunch bij ons (natuurlijk ook ondergrondse) ‘bunkhouse’ de Opal mijn bezocht en daarna werden we door D rondgetoerd door Coober Pedy. ’s Avonds met z’n allen pizza gegeten in het stadje. Daarna had D nog een verassing voor ons, we gingen naar een man die gewonden of verlaten kangoeroes opvangt en hij had net een baby kangoeroe die we mochten vasthouden! Heel schattig!
Maandag hebben we vooral veel in de bus gezeten en dus heel weinig gedaan. Deze ochtend waren er ook 10 nieuwe mensen in onze groep gekomen, gezellig! Op de grens tussen Southern Australia en Northern Territory nog geluncht en daarna doorgereden naar ons ‘camp’ voor de komende 2 nachten, bij Uluru (Ayers Rock)! We hebben weer heerlijk gegeten en als toetje hadden we marshmallows bij het kampvuur. ’s Avonds weer geslapen in onze swag onder de sterren.
Dinsdag gingen we naar Uluru! In de (toen al heette) ochtend, met 3 miljoen vliegen (waardoor we dus de hele week met een vliegennetje over ons hoofd hebben gelopen) om ons heen, een 11 km lange wandeling gemaakt om Uluru heen. In de middag hadden we vrije tijd en zijn we gaan zwemmen in het ijs maar dan ook echt ijskoude zwembad op de campground.
’s Avonds de zonsondergang gezien bij Uluru! Met allemaal hapjes en wat te drinken stonden we daar tussen de honderden toeristen die ook allemaal de zonsondergang gingen bekijken. Uiteindelijk waren we meer bezig met het maken van foto’s met iedereen dan met het kijken naar de zonsondergang, oeps! ’s Avonds weer met z’n allen marshmallows gegeten rond het kampvuur en weer in onze swags geslapen.
De volgende ochtend om 5 uur opgestaan! We gingen namelijk de zonsopgang bekijken bij de Kata Tjuta (The Olga’s) met Uluru aan de andere kant. Was wel erg mooi om te zien! Daarna 3 uur in de Kata Tjuta gehiket, was ook weer erg mooi! Veel mooier en indrukwekkender dan Uluru. In de middag zijn we doorgereden naar de Kings Canyon. Daar hebben we op kamelen gereden, woehoe! Was erg grappig voor 15 minuten, maar dat was ook echt lang zat ook! ’s Avonds heerlijk gebarbecuet met z’n allen en ook de 2 knappe Australische cowboys aten met ons mee. Die avond was onze laatste keer slapen onder de sterrenhemel in onze swags!
Donderdag was alweer de laatste dag van ons Outback-avontuur. Weer vroeg opgestaan en weer een hike gedaan van 3 uur in de Kings Canyon. Midden in de Canyon was een rockpool waar we hebben gezwommen, was heerlijk verfrissend. :) Daarna was het een lange rit naar Alice Springs. Om 7 uur kwamen we weer in de bewoonde wereld, Alice Springs! ’s Avonds hebben we nog met z’n allen gegeten in de bar bij ons hostel, was een leuke afsluiting voor een super week! We hadden een erg leuke groep waar we heel veel mee hebben kunnen lachen. Onderweg hebben we ook aardig wat wildlife gezien: emu’s, kangoeroes, dingo’s en vooral erg veel vliegen..
Vrijdag hebben we Alice Springs een beetje bekeken en een pakketje naar huis gestuurd, dag kleding die we nooit droegen, vol dagboek, slaapzak, schoenen en heel veel foldertjes. Alice Springs zit vol met Aboriginals. ’s Avonds word het je ook echt afgeraden om over straat te lopen, dus zelfs voor 5 minuten moet je met de taxi gaan. ’s Avonds kwamen de mensen die nog in Alice waren weer naar ons hostel om weer met z’n allen te eten. En later kwamen ook Marije en Nicolien nog even langs! Leuk om hen hier weer te zien! We hebben hen ontmoet tijdens de beginweek in Sydney en nu waren we tegelijk in Alice, dus even bijkletsen! Was erg gezellig en leuk om weer verhalen te horen.
Zaterdag vlogen we naar Cairns, woehoe de oostkust! Gelijk bij aankomst bij ons hostel werden we gevraagd mee te doen met een potje ‘Ring of Fire’. Gelijk al veel mensen leren kennen, ook aardig wat Nederlanders in het hostel! Ook Koen en Arno zaten in dit hostel, ook van onze begin groep uit Sydney en de dag daarna kwamen ook Marije en Nicolien naar dit hostel! Grappig dat iedereen een andere kant uit gaat, maar je toch altijd ergens weer bekenden tegen komt. We hebben een erg leuke week in Cairns gehad met super mooi (vrijdag zelfs 36°C!) weer en hele gezellige mensen in het hostel! Elke avond werd er wel wat in het hostel georganiseerd, waardoor we nu wel wat slaaptekort hebben. :) Omdat je in Cairns niet in de zee mag zwemmen door de haaien, krokodillen en grote kwallen, hebben ze een ‘lagoon’ aangelegd. Dat is een heel groot zwembad aan het strand, met aan de randen van het zwembad ook zand alsof je zo de zee inloopt. Heel grappig en ook een super oplossing! Hier hebben we ook 2 daagjes doorgebracht. Ook zijn we een dagje naar Cape Tribulation gegaan. Cape Tribulation ligt in een regenwoudgebied, waar regenwoud grenst aan het strand (wat er dus ook heel gaaf uit ziet). Ook hebben we daar in het Daintree National Park een river cruise gedaan om krokodillen te spotten. En die hebben we gezien hoor! 2 hele grote van wel een halve meter! Haha, we hadden niet zo veel geluk helaas! Wel hebben we een Cassowary gezien met 2 jongen! Verder hebben we nog een kleine wandeling gemaakt in het regenwoud en Mossman Gorge bezocht.
Donderdag was een hele gave dag, toen hebben we geskydived! Super vet! We gingen eerst 14.000 ft omhoog (is ongeveer 3.3 km.) en toen sprongen we het vliegtuig uit! Was heel gaaf! Voordat de parachute openging hadden we nog een vrije val van 1 minuut. We hebben het ook laten filmen, dus als het gaat lukken zullen we de filmpjes op onze site zetten!
Eigenlijk zouden we vrijdag weer doorgaan, naar Mission Beach, maar het hostel organiseerde die avond een pool & bbq party en die wilden we niet missen! Dus besloten we nog een dagje te blijven. Heerlijk gegeten en volleybal gespeeld in het zwembad! Als je nog niet het zwembad in was geweest werd je er zonder pardon zo ingegooid. Ook omdat het hostel leuke ‘hostel rules’ had, bijvoorbeeld niet met rechts drinken, werden er nog heel vaak mensen het zwembad ingegooid. We hebben het in Cairns heel erg naar ons zin gehad, maar we moeten echt weer door! Nu zitten we in Mission Beach voor 2 nachten. Morgen gaan we door naar Townsville en vanaf daar door naar Magnetic Island, waar we ons duikcertificaat gaan halen en waar we natuurlijk Koninginnedag gaan vieren!
We hoorden al dat het in Nederland ook erg mooi weer is, geniet er van! Fijne paasdagen en tot blogs!

Veel liefs, Laura & Natasja

6 opmerkingen:

 1. yess, I am the first one,

  I hope to hear from you again very soon!

  xxx joel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Lieve meiden,

  Helaas lukte bellen vandaag niet, dus dan maar via jullie blog. Wat schattig zo'n klein kangeroetje! Foto's zien er erg mooi en gezellig uit. Ben benieuwd hoe jullie duiken vinden. Marieke heeft haar diploma gehaald. Wat durven jullie veel (skydiven, duiken, op kamelen!Heb je niet van mij, Lauie.

  Hier rustig en mooi pasen.

  liefs Mama, Ber, Lieke en Joris

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dames in de dop,
  weer top om alle avonturen te lezen, en top dat jullie ook het avontuur opzoeken.
  Op de nederlandse tv is er nu een programma wat "echte meisjes in de jungle" heet.
  Echt iets voor jullie om daar volgend tv seizoen aan mee te doen.


  Als Laura: ‘land of the golden sunrise’ betekent!
  Wat betekent Natasja dan ??

  Geniet enorm van de onderwater wereld die je straks gaat meemaken, das weer een heeel andere maar zeer indrukwekkende wereld.
  Met koninginnedag zullen we biertje extra op jullie nemen.

  liefs
  Dave

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo dames...

  Halverwege de oostkust van Australië (iets zuidelijk van Fraser Island) ligt het plaatsje Tin Can Bay. In dit kleine vissersplaatsje hebben enkele vissers jaren geleden een dolfijn gered van de dood en deze verzorgd. Nu ruim 10 jaar later komt deze dolfijn samen met haar kinderen nog bijna dagelijks een ochtendbezoekje brengen aan de baai rondom het dorpje. Je kunt gewoon in het water gaan staan en de dolfijn zwemt tot op enkele cm vrolijk langs je heen. Een ontzettend leuke ervaring die ook nog eens gratis is. En wat nog mooier is, het wordt nergens gepromoot (behalve nu door mij) waardoor er bijna geen toeristen zijn.


  xxx
  Dave

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hai meiden,Zoals ik het lees hebben jullie het erg naar jullie zin.Wat durven jullie en doen jullie veel. leuk.Wat een lievie dat kleine kangeroetje.Dus je komt niet met een aboriginal thuis? Zal je moeder en vader jammer vinden Natas. haha. Veel plezier en geniet er van.xxx John en Edith enalle kidsxxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heey Lieverds,
  Wat een leuk verhaal weer!;)Jullie genieten daar in elk geval heel erg, merk ik!
  Als jullie weer thuis zijn gaan we snel afspreken!( ik ga daarna zelf ook 4 weken weg naar Zuid-afrika:)) Ik wil alle verhalen van jullie horen;)
  Geniet van jullie laatste weekjes:)
  Xxxx Ruby

  BeantwoordenVerwijderen