vrijdag 11 maart 2011

Back from 'back to basic'

Daar zijn we weer! We hebben een tijdje niets van ons laten horen, maar nu we weer in de bewoonde wereld zitten kunnen we weer een berichtje plaatsen! Voordat we naar Tasmanië gingen hebben we nog een paar dagen met Joris en Sebastiaan in St Kilda gezeten in een super mooi hostel! We zaten in een 6 persoonskamer maar we hebben er bijna alleen maar met z'n vieren ingezeten. Op een van de bedden lag een koffer, maar de eigenaar daarvan was spoorloos (we denken dat hij/zij dood is) en het andere bed was bijna de hele tijd leeg. Dus hadden we een kamer voor onzelf + eigen badkamer (!). De eerste dag zijn we wel weer terug gegaan naar het centrum. Daardoor hebben we wel heel cultureel kunnen doen. :) We zijn naar een leuk museum geweest wat lijkt op het instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. 's Avonds erg veel leuke mensen leren kennen in het hostel! Daarna met z'n allen op pad gegaan om iets leuks te zoeken. Helaas besloot een (behoorlijk) dronken jongen Joris en Sebas te gaan slaan met gevolg politie en een hele vrolijke groep.. Gelukkig werd hij de volgende ochtend het hostel uitgezet. Zaterdag was het super mooi weer en dus hebben we op het strand gelegen! 's Avonds weer met de groep uitgegaan. En je raad het nooit, in de Mac waren die twee leuke kamergenoten uit Sydney! We komen ook echt overal bekenden tegen! Helaas ontkenden ze het nog steeds dat ze onze spullen hebben 'bealcoholt', maar ze herkenden ons nog wel! Zondag lang uitgeslapen en omdat het slecht weer was zijn we naar de markt gegaan. 's Avonds weer de pinguïns bezocht die zich nu veel meer lieten zien, heel schattig! Daarna weer gezellig met de hele groep bij het hostel gezeten en daarna uitgegaan. En dat was alweer onze laatste dag in St Kilda!

Maandag vlogen we om 4 uur naar Hobart, Tasmanië! De eerste 2 nachten nog in een hostel gezeten voordat we echt back to basic gingen. Natuurlijk kwamen we hier ook weer bekenden tegen. Eerst zagen we Marije van de groep na ons van Australian Backpackers. Samen met haar zijn we naar het Tasmanian Museum geweest en hebben we een poging gedaan om hier te fietsen. Wat echt heel goed ging! not.. Aan de andere kant van de weg fietsen is toch nog erg lastig, en als het gaat regenen lijkt het al helemaal een school ritje. 's Avonds kwamen we nog een bekende tegen! Eliza die we in Sydney hebben leren kennen.

Woensdag ging het avontuur voor ons beginnen! Omdat het openbaar vervoer zo slecht is hier op Tasmanië (eigenlijk echt onmogelijk) hadden we besloten om te gaan hitchhiken (oftewel, liften!) Ja sorry papa's en mama's, we weten het, gevaarlijk enzooo maar we leven nog en het was echt super! De eerste lift die we kregen was van Hobart naar iets voor Bicheno, waar we heen wilden. Hij was een ranger in Freycinet National Park en liet ons onderweg nog een paar mooie stranden zien. 12 km voor Bicheno zette hij ons af. En daar stonden we dan, op een half verlaten weg met 20 kilo op onze rug.. Gelukkig stopte er na 3 minuten alweer een auto die ons naar Bicheno heeft gebracht. Hier hebben we onze tent opgezet, zijn we langs de blowholes gelopen en een strandwandeling gemaakt wat meer op 'rockhoppen' leek dan op een heerlijk relaxte strandwandeling. :)
De volgende dag wilden we naar Freycinet gaan. Terwijl we de tent aan het afbreken waren kwam onze overbuurvrouw naar ons toe met de vraag wat we vandaag zouden gaan doen. Toen ze hoorde wij naar Freycinet wilden gaan, bood ze ons gelijk een lift aan! Super! Daar aangekomen onze tent weer opgezet. Gelukkig was onze tent maar 25 dollar, want anders waren we echt opgelicht! Het elastiek in de tentstokken was namelijk gebroken, dus hadden we 7 losse stokken. De dag daarna hebben we een wandeling gemaakt naar Wineglass Bay, een super mooi bijna wit strand met een aquablauwe zee.

Vrijdags doorgelift naar de Bays of Fires, wat wel wat moeilijker ging dan verwacht. De eerste lift was van het park naar Coles Bay (3km verderop). Vanaf daar hebben we een half uur met onze backpacks op onze rug (ja, knap he van ons!) gelopen totdat we onze volgende lift kregen naar Bicheno. Daar even wat boodschappen gedaan en op naar de volgende lift! Deze kregen we vrij snel van een jong stel die op huwelijksreis waren! Zij hebben ons meegenomen naar St. Helens waar we na 1 minuut alweer een volgende lift kregen naar de Bay of Fires. De man liet ons nog even Binalong Bay (het dorpje in de buurt) zien en heeft ons het een en ander verteld over de Bay of Fires. Hier zijn we afgezet midden op de campground (gratis, daar houden we van!). Hier kregen we gelijk gezelschap van een man en vrouw die ons een perfecte plaats aanwezen aan het strand en de helder blauwe zee! Toen we later hun geleende hamer terug brachten nodigden ze ons uit voor een kopje thee en kregen we heerlijk zelfgebakken koekjes. Australische mensen zijn echt zo aardig! Daarna weer over het strand teruggelopen naar onze eigen tent. Onze buren kwamen ons ook gelijk gedag zeggen en nodigden ons uit om die avond verse vis en pannekoeken te eten. Lekker! Na een uurtje werden we al geroepen, vis was klaar! Ook hier kwamen we een 'verre' bekende tegen. Er was een Nederlandse jongen die de ex van Eliza bleek te zijn die we ooit met een avondje uit in Sydney hebben gezien in de verte! (We denken dat we heerlijke honing aan onze kont hebben hangen waardoor we elke keer weer bekenden tegenkomen!)

De volgende (zaterdag) dag weer doorgelift naar Launceston. Eerst een lift gekregen naar St. Helens van een jongen in een campervan. Daarna van een hele aardige vrouw een lift gekregen van St. Helens naar Launceston. Ze zei wel dat ze nog bij watervallen wilde stoppen en bij een kaasfarm. Geen probleem! Dus hebben we ook nog de Halls Falls gezien en de St. Columba Falls, 1 van de hoogste van Tasmanië! Ook nog heerlijke kaas geproefd en gelunched naast een bierdrinkend varken (enig). Aangekomen in Launceston 2 nachten geboekt in Launceston inclusief douche en een heerlijk zacht bed! In Launceston aapjes bekeken in het park en heel veel informatie verzameld in het information centre bij een heel behulpzaam meisje.

Maandag zijn we weer vertrokken uit Launceston, op naar de Mole Creek Caves met Glow Worms! De man die ons oppikte uit Launceston wilde ons eerst bij een plaatsje afzetten, maar besloot ons (toen het begon te regenen) af te zetten bij de grotten zelf, top! De grot was erg mooi, vooral de Glow Worms waren erg apart. Toen we de grot uitliepen zagen we het meisje van het information centre staan! Bij de parkeerplaats gingen we snel schuilen in de picknickschuur omdat het keihard begon te regenen. Heel irritant aangezien alle potententiële liften wel doorreden, dus we bedachten een plan. We bleven een uur in de schuur zitten tot de volgende cavetour afgelopen was en het information centre meisje naar buiten zou komen, dan zouden we heel zielig kijken in de hoop dat ze ons mee zou nemen. En jawel! Het lukte! Zij en haar vader hebben ons afgezet in Deloraine. Daar hebben we 1 nacht gekampeerd en een erg gezellige alcoholist ontmoet die heel graag wilden dat wij zouden vechten zodat hij het op youtube kon zetten.. top dus!
Dinsdag waren we het liften eigenlijk wel een beetje zat en omdat we ook nog aan een rustige weg stonden was onze hoop ver te zoeken. Toch hadden we weer geluk, we werden meegenomen door een man die ons eigenlijk maar een klein stuk zou brengen, uiteindelijk heeft hij ons helemaal naar Lake St. Clair gebracht en heeft hij ons onderweg nog de Liffey Falls laten zien. Snel onze tent opgezet en een kleine wandeling gemaakt. 's Avonds bij het eten kwam er een vrouw langs lopen met een baby wombat achter zich aan! Zo schattig! De moeder van de wombat was overleden dus zorgde de vrouw nu voor hem tot hij groot genoeg was en ze liet hem nu de omgeving zien. We mochten hem ook nog even aaien, echt een poepie!
Woensdagochtend waren alle campers snel verdwenen van de camping dus gingen we ook maar snel de boel afbreken. Terwijl we het park uitliepen kwamen er twee israëlische meisjes aanrijden die onmiddelijk stopte! Na veel geprop pastte alles in de auto en namen zij ons mee naar Mt Field National Park. Onderweg ook nog naar Something Wild geweest, een opvangplaats voor gewond wildlife. Hier hebben we wombats, emu's, koala's, platypus en tasmanian devils gezien! Tasmanian devils zijn in het wild amper te zien omdat er een hele ernstige ziekte heerst, gelukkig konden we ze in dit park toch zien, leuke beestjes! Aangekomen in Mt Field NP hebben we een wandeling gemaakt langs een paar watervallen, heel mooi. Terug bij onze tent op zoek gegaan naar kokend water voor onze heerlijke instant noodles! Terwijl we die aan het eten waren kregen we leuk gezelschap van een klein soort Wallaby, super schattig! Helaas bleken ze niet zo schattig te zijn aangezien ze 's nachts een gat in onze tent hebben geknaagd omdat ze eten zochten..
Vanochtend voor de laatste keer onze tent afgebroken en onze laatste lift gehad, terug naar Hobart! We hebben heel Tasmanië doorgelift, woehoe! In Hobart stiekem geshopt en subway gegeten. Morgen gaan we met een tour mee naar Port Arthur, wat vroeger een gevangenis was. Hier zitten we dus heerlijk in een hostel met dik matras. Onze tent hebben we ondanks het gebroken elastiek en het gat toch nog verkocht voor 20 dollar inclusief matjes, 2 borden en onze handige campingguide.

Ps. Back to basic @ Tasmanië is:
- Fish 'n Chips
- Warme appel muffin
- Chocoladeslagroomtaart voor 2 dollar
- Chocoladepaashazen, ieder 1 als lunch (oeps)
- Verse vis & pancakes
- Homemade cookies

8 opmerkingen:

 1. hey mates....

  damn wat leuk om alles zo weer te lezen.
  ik heb wel een brandende vraag? waar kan ik dat you tube filmpje vinden ???

  en leuk om te lezen dat jullie de australiers aardige mensen vinden, je zou er bijna gaan wonen alleen al daarom.

  blijf vooral jullie verhalen opschrijven zodat ik die (met een klein beetje jaloezie) kan lezen.

  liefs
  Dave

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hello Darling(s), hi there,

  The last time I've heard something of you is a long long longtime ago. Australian people are indeed friendly and likeable(just like new-zealandic people;)) Natasja, there's only silence on Wednesday without you. Besides as you where back, we could make a beach-ride (is dat strandrit in het engels?) in Castricum without any escort. yeah!!!. As a matter of fact if you went to Perth (province Western Australia) let me know. I've a Aunt in Perth and her house is destroyed after the forestfire
  but now she've a new (big) house, where you could stay. Have fun, be carefull and give my phone number to an Australian chick, please.

  XXX Joël

  If you'd like t ostay in the house of my aunt krabbel me on hyves and I'll give you her phonenumber.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi lieve "grote"meiden,

  Het klinkt weer helemaal fantastisch!
  Hoewel ik hier meer verhalen hoor dan als ik je aan de telefoon heb Lau... Maar goed dat ik dit achteraf hoor. Dat vele liften en een alcoholist, filmpje.
  Maar moeders moeten ook niet alles weten.
  Hoor graag weer snel van jullie.

  Liefs Mama en natuurlijk ook de groeten van Ber, Lieke en Joris

  Oma leest ook je blog en vind het liften maar niks.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag meiden,

  Het wordt steeds leuker lijkt het wel. Erg mooie foto's en een flitsende reis. Sjieke tent trouwens en dat voor maar 25 dollar. Nog koude voeten gehad?

  Geniet nog even van Tassie dames. We kijken uit naar jullie volgende bericht.

  Groeten, Papa en Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Marthe en Pepijn16 maart 2011 om 03:53

  Hey Natas en Laura.

  Wat super leuk om jullie verhaal te lezen! En ik ben zo blij om te horen dat het liften bij jullie ook zo goed is gegaan, anders voelden we ons wel een beetje schuldig. En leuke verhalen.
  Wij zijn nu in Byron Bay, echt een super leuk hippie stadje! En we hebben gewwoofed. Maar we gaan binnenkort weer een verhaal op onze site zetten, dus dan horen jullie de rest. En wat wordt het volgende plan?

  Heel veel plezier!

  Liefs, Marthe en Pepijn

  ps. Hadden jullie nog wat aan het campingboek?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heeeee lieve meisjes,

  Het klinkt weer helemaal fantastisch allemaal! Jullie maken zoveel mee, dat moet echt heel gaaf zijn!

  Dikke kus, xxxxx loes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Natasja en Laura!
  Ik ben bij je vader en moeder en ik zie dat jullie het hartstikke leuk hebben op jullie weblog!
  Hele dikke kus,
  hartelijke groeten
  van je oma die op het punt staat naar Spanje te vertrekken voor een lekkere vakantie.
  Ik bel je nog voordat ik ga!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. He Natas en Laura,

  Tegen de tijd dat jullie deze reactie lezen hebben jullie je eerste werkdag achter de rug en ben eigenlijk heel benieuwd hoe dat is gegaan.Dat zal wel even wennen zijn na 10 weken vakantie!
  Aan de laatste foto's te zien hebben jullie het nog steeds naar jullie zin,leuk hoor meiden geniet maar van alles.

  Dikke kus van ons allemaal voor jullie XXXXXXXjes

  BeantwoordenVerwijderen