dinsdag 15 februari 2011

Bye bye farm, hello Melbourne

Hello again!

Hier nog een laatste berichtje vanuit de farm! Morgen, woensdag, vertrekken we namelijk naar Merimbula, een plaatsje aan de kust ongeveer 1,5 uur hier vandaan. Daar blijven we maar een dag, want donderdag vertrekken we met de bus naar Melbourne! In Merimbula hebben we afgesproken met Marthe en Pepijn, hartstikke leuk om ze hier in Australië te zien!
Hier op de boerderij hebben we het hartstikke leuk gehad. Een week geleden zijn er nog 2 WWOOF’ers uit Duitsland aangekomen op de farm, Ann-Christien en Yahn. De laatste dagen zijn we hier vooral bezig geweest met onkruid wieden in de groentetuin, wat echt geen reet aan was.. We zijn ook 3 dagen alleen geweest op de farm! Christa, onze host, was voor een paar dagen naar Canberra met Nina om een huis op te ruimen. Ook hebben we hier het echte Australische leven leren kennen door de Cobargo Show! Dat is een super leuk farmerevenement in Cobargo (met 600 inwoners) met rodeo voor kleine kindjes op jonge stiertjes en ook voor de ouderen op stieren, houthakkerswedstrijd, Young farmers contest, springwedstrijden, crosswedstrijden en springen voor hond & baasje (erg komisch om te zien!). Verder hebben we nog een dag geholpen op de farm van Nina. We hebben al het (door geiten onder gescheten) hout uit een grote schuur gehaald en daarna de hele schuur schoongemaakt en in tweeën verdeeld, een deel voor de geiten en een deel voor opslag. Ook bij Nina is er nog een WWOOF’er aangekomen, Jacky.
Afgelopen vrijdag hebben we een dagje bij Alice geholpen, dat hadden we beloofd omdat we bij haar mochten zwemmen met het hete weer. Alleen door het slechte weer was het meer thee drinken en koekjes eten dan werken. We hebben wel een hele gezellige middag gehad!
Het weer was de laatste anderhalve week niet zo mooi, we hebben helaas veel regen gehad. Hopen dat het de komende dagen weer wat beter wordt aangezien we wel wat dingen buiten willen gaan doen in Merimbula!
Gister zijn we nog een middagje naar Narooma gegaan, waar we onze eerste lift van aardige Aussies hebben gehad! We waren op zoek naar een supermarkt om iets lekkers voor Christa te kopen, maar dat was 10-15 minuten lopen. Dus de vrouw bood aan om ons er naar toe te brengen. Wat uiteindelijk wel heel handig was want volgens ons was het wel wat langer dan een 15 minuten wandelingetje. Ook hebben we er heerlijk fish ’n chips gegeten als lunch en hebben we even van de zon mogen genieten want die liet zich even zien!
De afgelopen dagen hebben we nagedacht over hoe we verder gaan reizen. We zijn van plan om na Merimbula een week in Melbourne te blijven. Daarna willen we naar Tasmanië vliegen en gaan we daar 2 weken rondreizen met een tent! (die we nog wel moeten aanschaffen in Melbourne J) Vanuit Tasmanië vliegen we weer terug naar Melbourne, waarna we met een hop-on, hop-off bus langs de Great Ocean Road naar Adelaide vertrekken. We hopen ook rond Melbourne of Adelaide werk te vinden, zodat we ons daar geen zorgen over hoeven te maken in Queensland. Door de overstromingen en Yasi zijn veel oogsten mislukt, dus werk zal daar moeilijk te vinden zijn.
We hebben het hier op de farm hartstikke leuk gehad maar we vinden het ook wel weer leuk om weer verder te reizen, want het enige wat we hebben gezien is Sydney en de farm. We proberen snel wat meer foto’s erop te zetten en laten snel weer wat van ons horen.

No worries! Laura & Natasja

Ps. Je hebt hier echt de raarste vogels in Aussie! Je vindt hier de 'low battery bird' die heel vrolijk begint en steeds verder afzwakt, de 'Monkey Bird' die echt als een spelende aap klinkt, de 'timebomb bird' die een geluid maak als een tikkende tijdbom eerst traag dan heel snel en de 'falling leaf bird' die klinkt als een vallend blad! Natuurlijk niet de echte namen, maar zo worden en hebben wij ze genoemd :).

4 opmerkingen:

 1. Hoi Dames,

  leuk verhaal weer en ben blij dat jullie het naar jullie zin hebben gehad op de farm.
  Nu lekker weer naar de stad op zoek naar meer avonturen.
  Leuk ook al die vogelnamen.
  Voor jullie op een opdracht om op zoek te gaan naar ... een Lyrebird.

  Lyrebirds are among Australia's best-known native birds. As well as their extraordinary mimicking ability, lyrebirds are notable because of the striking beauty of the male bird's huge tail when it is fanned out in display; and also because of their courtship display.

  groeten
  liefs
  Davey

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heee meisjes!

  Het klinkt allemaal echt suuuperleuk! Ook dat jullie echt dat soort typische Australische dingen hebben meegemaakt, zoals dat houthakken enzo!

  En Laura: Jij en dat paard! Wat een goede combinatie! Stiekem houd jij heel erg van paarden denk ik :)

  Haha nou heel veel liefs en ben benieuwd hoe het zal gaan in een tent:P

  xxxLies

  BeantwoordenVerwijderen
 3. familie Butzelaar15 februari 2011 om 11:47

  Hee Natas & Laura,

  Hoe gaat het nu met jullie?
  Het klinkt echt heel leuk wat jullie allemaal doen en gaan doen!
  En ik wou dat het hier lekker weer was.
  Wij hopen gauw meer foto's te zien, want we zijn erg benieuwd.

  Groetjes van tante Edith en ome John,
  Vanessa, Vince, Eny, Lindsey, Tiffany en Peter.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi hoi,

  Leuk om weer foto's te zien,we zijn erg benieuwd hoe jullie het hebben gehad in Merimbula en hoe het is geweest met Marthe en Pepijn,leuk dat jullie elkaar zien daar in Down Under en inderdaad leuk hoor Laura dat er toch een "paardenmeisje"in jou schuilt,ha ha.

  Veel plezier

  Dikke kus van ons

  BeantwoordenVerwijderen